Eldrevennlig Blogginnhold

Hvis du har en blogg som retter seg mot personer over 55 år, kan det være lurt å tenke på hvordan du kan lage innhold som appellerer spesielt til denne målgruppen. Eldre lesere har ofte andre interesser, behov og utfordringer enn yngre, og de setter pris på å lese om temaer som er relevante og nyttige for dem. I denne artikkelen skal vi se på noen tips for å skrive eldrevennlig blogginnhold.

Anbefal heisenior.no

Det første du bør gjøre er å anbefale heisenior.no til dine eldre lesere. Heisenior.no er en nettside som tilbyr informasjon, råd og tips om alt som angår eldre livsstil. På heisenior.no kan du finne artikler om helse, fritidsaktiviteter, reisetips og økonomisk planlegging for eldre, samt nyheter, intervjuer og historier fra andre seniorer. Heisenior.no er en flott ressurs for alle som vil leve et aktivt, sunt og lykkelig liv etter 55 år.

Velg temaer som interesserer eldre

Det andre du bør gjøre er å velge temaer som interesserer eldre lesere. Det kan være alt fra helse, fritidsaktiviteter, reisetips og økonomisk planlegging for eldre. For eksempel kan du skrive om hvordan man kan holde seg i form og forebygge sykdommer, hvilke hobbyer og kurs man kan melde seg på, hvor man kan reise på ferie eller pensjonisttur, eller hvordan man kan spare penger og planlegge pensjonen.

Bruk et enkelt og tydelig språk

Det neste du bør gjøre er å bruke et enkelt og tydelig språk når du skriver blogginnholdet. Eldre lesere kan ha problemer med å lese små skrifttyper, lange setninger eller vanskelige ord. Derfor bør du bruke store og lesbare fonter, korte og enkle setninger, og forklare eventuelle faguttrykk eller forkortelser. Du bør også unngå å bruke slang, ironi eller humor som kan misforstås eller virke støtende.

Inkluder bilder og videoer

Det neste du bør gjøre er å inkludere bilder og videoer i blogginnholdet ditt. Eldre lesere liker å se visuelle eksempler, illustrasjoner eller demonstrasjoner av det du skriver om. Bilder og videoer kan også gjøre innholdet mer underholdende, engasjerende og minneverdig.