Fetisj og bondage-tips for sjenerte!

Det er hevet over enhver tvil: fetisj og bondage er inn! Men hva er det, og er dette noe som passer deg? Les vår lille fetisj- og bondage-guide!

Er du en av de som leste boken «50 Shades of Grey»? Eller så du i det minste filmen? Da skjønner du sikkert at vi trygt kan si at bondage er blitt stuerent. Og vi skal ikke mange år tilbake i tid før dette var helt utenkelig stoff for vanlige aviser eller TV-kanaler.

I dag finner du bondage-stoff over alt. Og fetisjer er blitt stuerene, ikke minst innen klessegmentet. For det er helt vanlig å kjøpe skinn- og lærundertøy selv om du (eller dere, om du har partner) ikke regner deg som en bondage-fan.

Bondage og rollespill

Bondage er et engelsk ord, og det kommer fra ordet «bondagium», som kort sagt handler om dette med slaveri. Vi snakker altså om en seksuell praksis mellom to mennesker (selv om det selvsagt kan være flere involvert) der den ene tar rollen som den dominerende part. Denne binder gjerne opp den andre, eller begrenser bevegelsesmulighetene på andre måter, for å skape en spesiell stemning. Og selvsagt er det slik at begge parter må like denne type praksis og få lystfølelse av det.

Ellers blir det jo reell tvang, og det hører ikke med i bondage. For dette er helt frivilling, og det er et rollespill mer enn noe annet.

Fetisj eller bondage?

Dette er selvsagt ikke noe som alle vil like, men om du og din kjære er nysgjerrige på bondage er det egentlig bare å lese seg litt opp på nettet og deretter å prøve seg fram skritt for skritt. Jeg hadde nesten sagt bokstavelig talt, for mange har jo fetisjer som for eksempel fot-fetisjisme.

Dette kan være en del av en bondage-praksis, men mange tenner utelukkende på dette med føtter og sko (kanskje spesielt menn), og har en denne interessen kan dette utforskes. Og her ser vi klart forskjellen på fetisj og bondage. Fetisj kan være løsrevet fra bondage, selv om bondage nesten alltid innebærer en viss grad av fetisjisme.

Fetisjisme er også nært knyttet opp til klær og sko, så her kan også vanlige par ha det moro selv om en ikke liker tanken på undertrykkelse og avanserte rollespill. Følg linken her for å sjekke ut en rekke produkter i denne nisjen.

Det handler om utforsking

Det hele handler om å ha et åpent sinn og å teste ut de tingene en er nysgjerrig på uten å føle skam. Og det fine med å utforske denne typen ting med sin partner er at en på en måte kommer opp på et høyere nivå forholdsmessig.

De færreste par går videre med slike ting, og de fleste er kanskje redd sin egen seksualitet. Dette kan skape problemer senere. Så par som snakker om dette helt åpenlyst har kanskje en bedre sjanse til å få et langt, trofast og godt forhold.

I tillegg til et mye mer spennende sexliv!