Ideer til hva man bør blogge om

 

Smaken er som baken – den er delt, og dermed blir det en utfordring å velge hvilke tema jeg skal skrive om. Men det er selvfølgelig noen tips å få om hvordan skrive gode blogginnlegg, og hvilke temaer som er de beste for å trekke flest mulig lesere, og da gjerne også lojale lesere, de som kommer tilbake til akkurat min blogg for mer, gang på gang. Her deler jeg noen smarte ideer og erfaringer med deg som kanskje drømmer om å skrive egen blogg.

Skriv om noe som er aktuelt nå – ofteLike share follow

Første råd er å følge med på det som skjer innen ditt eget interessefelt. Liker du volleyball, skriv om helgas kamper og resultater, de beste spillerne, hvilke lag som har en bra sesong og ikke, osv. Når du velger et tema som er spennende for deg, er det mye lettere å skrive fengende, interessante og oppdaterte innlegg til din blogg. Har du en lidenskap for et spesielt tema, skriv om dette!

Merk deg hva folk engasjerer seg mest i på blogger

Slik vet du hva leserne reagerer mest på, og dermed hva som rører dem mest. Finn inspirasjon ved å følge andre bloggere, men pass på slik at det ikke blir en blåkopi av noen andres tekster, da dette er urettferdig både mot dine lesere og den bloggeren som faktisk har jobbet med å finne et tema og skrevet om det. Kanskje finner du en interessant faktaopplysning midt i teksten som du kan dra videre inn i et annet tema? Et bilde kan også gi deg ideer, og dette er noe du kan bruke til egen fordel.

Bruk mange og gode bilder

Men ikke for mange, selvfølgelig. Ingen leser en blogg dersom den er mer som en usammenhengende tegneserie enn en tekst med utfyllende bildemateriale. Bruk bilder av høy kvalitet, og velg med omhu, slik at de understreker det teksten din sier. Husk også å merke bilder du selv har tatt for å ivareta opphavsrett, eller følg reglene for andres bilder dersom du låner. Respekter de uskrevne og skrevne regler for nett-oppførsel, ellers vil du fort miste dine følgere!