Blogg om hårtap hos menn

Hva er det egentlig som gjør at menn mister håret? Jo, grunnen til hårtap er at et mannlig kjønnshormon blir overfølsomt på spesifikke steder i hodebunnen. Før i tiden var det å være skallet noe som folk så på som en svakhet og som et aldringstegn, og ble til og med forbundet med en mann som var en dårlig elsker! Menn som var skallet ble ikke oppfattet som en trussel i kampen med andre menn med frodige manker om å forføre en kvinne. De mennene som var skallet hadde med andre ord ikke noe å gjøre hverken i elskovsredet eller i kampringen. I dag derimot, har synet endret seg dramatisk og skallete menn blir nå ofte sett på som både sexy og virile.

Hvordan kan hårtap behandles?

Det å miste håret blir i dag ikke sett på som en sykdom, men heller noe som er en helt naturlig del av livet. Noen menn opplever hårtap tidligere enn andre gjør. Dersom du føler at du har store komplekser for at du begynner å miste håret og ikke vil akseptere naturens gang, men heller gjennomgå en behandling for å få tilbake din hårprakt, kan det være vel verdt kostnadene for behandlingen som venter deg, for at du skal føle deg vel i hverdagen.

Hvor bør man henvende seg for å få hjelp med problemet?

Det finnes mange gode behandlingsklinikker for hårtap slik som klinikken klinikken nordic hair som ligger i oslo som kan hjelpe deg med dette problemet. Det har noe med den gode selvfølelsen vår å gjøre, og den kan mange av oss ha et ønske om å ivareta, koste hva det koste vil.

Er det mulig å forebygge hårtapet?

Ettersom hårtap er genetisk forbundet og hvis du som mange andre menn har slike følsomme punkter i hodebunnen, vil du mest sannsynlig oppleve at du mister håret. Men, fortvil ikke. Det finnes klinikker som med medisinske behandlingsformer som tidligere nevnt i artikkelen som kan ihvertfall gjøre situasjonen betraktelig bedre for menn med hårtap.

Er det noe man kan gjøre selv?

Det er viktig å først finne ut hvilke følelser du har for at du mister håret og hvor viktig dette er for din identitet og gode selvfølelse. Noen aksepterer dette raskt, mens det for andre kan være en situasjon som er svært vanskelig å takle.

Det finnes også andre løsninger slik som å rett og slett barbere vekk det som du har igjen av håret ditt, noe som er svært hipt i dag eller skaffe en tupé. Uansett, kjenn på hvor viktig det er for deg å gjøre noe med hårtapet ditt, om du vil bare akseptere det eller søke profesjonell hjelp til å få deg til å bli en lykkeligere mann. Valget er ditt.