Ulike typer blogger

Det finnes de som skriver blogger, og de som leser blogger. Selv om blogging var utskjelt i en liten periode for noen år siden, finnes det nå blogger for alle – og blogging er populært som aldri før. Her skal vi gå igjennom noen av de vanligste formene for blogger på det norske markedet i dag.

Personlige blogger

Personlige blogger er blogger som tar for seg én person sitt daglige liv, og som gjerne er full av refleksjoner om livet. Noen slike blogger kan handle om sykdom, eller andre vanskelige ting. Men som regel er denne typen ganske generell, og har bloggeren selv i fokus. Av den grunn er også lesergruppene ganske smale, da du må relatere deg til bloggeren for å ha lyst til å lese en slik blogg.

Matblogger

En matblogg kan være så mangt, den kan handle om restauranter eller publisere de herligste oppskrifter. Hvert år kåres årets matblogger, så dette er en populær sjanger i blogg-sfæren. Men det er ikke kun i Norge matblogging er populært, hvis du er glad i mat kan du finne fantastiske matblogger fra hele verden.

Det finnes også slik blogger som handler mer om kosthold, og som gir deg gode råd til hva du burde spise for å leve så sunt som mulig.

Reiseblogger

En reiseblogg er ofte en blanding av de andre bloggtypene, men den handler alltid om det å reise. Noen skriver om spisesteder i ulike land, mens andre skriver om kultur, natur, opplevelser eller lignende. Det finnes mange i verden som i dag lever av å skrive reiseblogg, men de fleste har en Instagram-konto med en stor tilhengerskare i tillegg til bloggen sin.

Interiørblogger

I Norge er vi glade i interiør, og derfor får interiørbloggerne våre mange lesere. Som regel tar slike blogger for seg bloggeren sitt eget hjem, og viser fram hvordan han eller hun dekorerer hjemmet sitt. Men det finnes også blogger som tar for seg trender på et overordnet nivå, og viser fram inspirasjon de har funnet hos andre.

Interiørbloggere er heller ikke kun kvinner, du finner også menn som holder på med dette – som viser fram sine siste byggeprosjekt med materialer fra byggmax eller lignende. Dette er altså en populær kategori blant både menn og kvinner.

Kjendisblogger

Den siste kategorien er kjendisbloggere, og denne kan være todelt. Enten snakker vi om de som har blitt kjendiser gjennom bloggen sin, eller de som var kjendiser fra før. Det er mange kjendisbloggere i Norge i dag, og det er tydelig at nordmenn er glad i å følge med på hva kjendisene holder på med – og hva de mener om ting. Dette er litt som reality-TV i bloggformat, kan man kanskje si.