Start din egen blogg i dag

Blogging er et fenomen som har spredd seg gjennom samfunnet. Under internettets start så var blogging en uskyldig liten trend som handlet om å drive en offentlig dagbok. Aldri var målet å virkelig tjene penger og bli millionærer på dette. Den dag i dag er det derimot dit blogging har beveget seg. Selv om enkelte fortsatt skriver blogger som en dagbok, så er de aller fleste ute etter å tjene penger på sin blogg. Det er ikke alltid like enkelt, men med nok lesere og litt businessteft, så går det for de som virkelig prøver sitt aller beste. Hva må egentlig til for å tjene penger på blogging?

Finn din målgruppe

Først og fremst må du opprette en blogg som er interessant nok til å få nok lesere. En nisjeblogg går også greit, men da må du være sikker på at dette virkelig er engasjerte lesere og at de kommer tilbake. Det er viktig at når du skriver, så bestemmer du deg for å skrive om noe som er viktig for deg. Det vil altså ikke være noen god ide å skrive om sminke dersom du er en mann på 40, tross det faktum at mange suksessfulle bloggere har skrevet om dette emnet. Det som er en bedre ide er å finne din målgruppe. Er du for eksempel en mann på 40, så kan dette fort være fotballinteresserte menn, og da kan en blogg om for eksempel odds og tipping være en meget god ide.

Tjen penger på bloggen

Skal du drive på med blogging i dag og håper på mange lesere, så kan du likeså godt prøve å tjene penger på det også. Det er tre hovedpunkter som du bør se nøyere på. Den enkleste måten å tjene penger på er å koble bloggen til Google Adwords. Med reklame på bloggen, så får du inntekter for hver eneste leser som besøker deg. Videre kan du kontakte firmaer dersom du har en meget populær blogg. Skriver du for eksempel om baking på bloggen, så kan du kontakte bedrifter som Kitchn. Kanskje får du gratis utstyr, eller en provisjon på salg dersom du fremhever deres produkter. Bloggen din kan også være ene og alene rettet mot å motta provisjon for salg. En affiliate linker bare videre til nettbutikker eller tjenester som banken centum.no, og har såpass stor og lojal trafikk at de tjener mye på dette.

Oppsummering

Kort oppsummert så gjelder det å ha alt på stell. Vær sikker på at du vet hva du vil skrive om at denne målgruppen er en bra målgruppe. Når du først har fått noen besøkende, så kan det lønne seg å se på mulighetene for hvordan du skal tjene mer penger på din blogg. Den kan nemlig være en gullgruve uten like!