Ønsker du flere følgere på YouTube?

Det er ingen hemmelighet at superbloggere og sosial medier-stjerner kan tjene rått med penger. Så lenge du har en massiv følgerskare så kan du tjene penger på både annonser og produktomtaler. I samme slengen blir du også famøs og kan høste gjenkjennelse på gata. Les videre for 3 gode tips for å få flere følgere på YouTube.

Finn din lidenskap

Noen vlogger (videoblogger) om sine hobbyer. Det kan være alt fra gaming, sminke, favorittbøker og mye rart. Så lenge det er din lidenskap så vil entusiasmen smitte over på videoen dine. Det er også lettere å bli ekspert på noe når man brenner for det.

Noen velger å vlogge på engelsk, mens andre på norsk. Mens andre igjen switcher mellom ulike språk. Det er sant at du når ut til et større publikum hvis du vlogger på engelsk. Men da får du også større konkurranse. Hvis det er få som vlogger om akkurat det du har valg så har du jo et fortrinn. Sjansen for at din vlogg er unik er større hvis den er på norsk enn på engelsk.

Bra lyd og bilde

En god mikrofon er absolutt viktig når du skal vlogge. Det nytter ikke at du sier mye interessant når folk ikke hører deg godt. I tillegg må du ha et godt videokamera. Webkameraer i dag har god kvalitet, men styr unna de veldig billige variantene. Det er virkelig kjipt når du har laget flere videoer, men senere oppdager at kvaliteten er dårlig. Da må du kanskje gjøre om videoene og du sløser tid og energi.

Riktig lys

En annen ting som mange ferske vloggere gjør feil, er dårlig lyssetting. Imidlertid kan dette lett rettes på. Hvis du er nybegynner trenger du ikke å investere i dyre fotolamper. Bruk vanlige vegglamper hjemme og plasser dem strategisk i rommet.

Sørg også for at bakgrunnen er ryddig. Hvis du har hyller bak deg så kan du lyse den opp med bordlamper eller stålamper. Dette skaper en interessant bakgrunn for videoene dine, og med litt kreativitet kan du også gjøre det ekstra fint.

Bytt f.eks. ut vanlige pærelamper med fargede pærer. Du kan klikke her hvis du vil se et flott utvalg av lamper for både hjemmet og vlogging. Hvis du ikke sitter ved vinduet kan det bli mørket på videoen. Bruk en enkel bordlampe rettet mot ansiktet. Da blir det lettere å se ansiktet ditt. Bruk gjerne to lamper på hver side så det ikke blir for mye skygge på den ene eller andre siden.

Istedenfor å kjøpe fotolamper kan du bruke vanlige lamper. Da kan du også bruke dem til vanlig og ikke måtte rydde dem bort hele tiden.