Lag en blogg om noe du brenner for!

Hvis du tenker på å begynne å skrive en blogg, og kanskje på sikt har en drøm om å leve av å blogge, da har du sikkert mange spørsmål rundt hvordan du skal få det til. Et viktig steg på veien mot suksess er å finne et tema for bloggen din, som både engasjerer lesere og gjør at du kan skrive fantastiske blogg-innlegg.

I dag er det mange som ser opp til bloggere, men veien fra det til å starte en egen fremgangsrik blogg kan være lang. Men i dag er det flere norske bloggere som tjener ganske bra, så det lar seg definitivt gjøre.

Hva er det du brenner for i dag?

Det første spørsmålet å stille seg, når du tenker på å begynne å blogge, er: hva brenner du for i dag? For at du skal kunne lage en bra blogg, som mennesker har lyst å lese, må du skrive om et tema som virkelig engasjerer deg. Det kan være presis hva som helst, det viktige er at du har et forhold til det. Noen eksempler kan for eksempel være:

  • Kanskje du elsker biler, enten generelt eller et spesielt bilmerke eller modell. Det er mange som er interessert av bil, hvis du kan skrive en god blogg om bil er det mange som vil lese den.
  • Mat er et annet svært populært tema for bloggere. Her er konkurransen tøff, men hvis du virkelig brenner for mat kan det være et tema mange har lyst å lese om.
  • Hvis du liker å pusse opp, eller å vare være på hytta og gjøre i orden, er det et annet tema som mange liker. Du kan for eksempel legge opp din blogg med mange instruksjoner, eller la leseren følge utviklingen i en oppussing.
  • Uansett om du er mann eller kvinne, kan du skrive om skjønnhet og velvære. Det er desidert flest jenter som blogger om dette temaet, hvis du er gutt og har interesse for temaer som klassisk barbering, tips om hvilket barberblad som er best og andre lignende temaer innenfor velvære for menn, kan det være en oppskrift på suksess.

Uttrykke dine tanker i ord

En forutsetning for å lage en god blogg er selvfølgelig at du klarer å uttrykke dine tanker, meninger og følelser i ord. Et godt språk er en forutsetning hvis du skal lage en blogg som til stor grad er bygget opp av tekst. Det finnes selvfølgelig også noen rene fotoblogger, med svært lite tekst, men det er et begrenset marked.

Et annet alternativ, hvis du helt enkelt ikke liker å skrive eller føler at du uttrykker deg bedre muntlig, er å lage en podcast eller videoblogg på for eksempel YouTube. Det finnes mange fremgangsrike nordmenn også på disse plattformene.